Reservdelar
Grävmaskin & övriga maskiner

Att jobba i skog och mark är härligt. Att få jobba med grävmaskiner är ännu härligare. Däremot är det desto mindre härligt när någon av grävmaskinens olika delar lägger av – det vill säga om du inte har några reservdelar till din grävmaskin.

8 praktiska reservdelar till grävmaskin och andra maskiner

Du bör alltid ha tillgängliga reservdelar till din grävmaskin för att ditt arbete ska fortskrida så obehindrat som möjligt. När du arbetar i skog och trädgård använder du förstås även andra maskiner. Vi tipsar om reservdelar även till dem. Dessa reservdelar hittar du hos på reservdelaronline.se och skoterdelen.com. Här är några reservdelar som du alltid bör ha till hands.

Lång reperationstid? - Hyr en grävmaskin!

Ibland är grävmaskinen så pass viktig för ditt löpande arbete att du inte har tid att vänta in reservdelar om du inte redan har dem på lager. I dessa fall kan den mest lönsamma lösningen vara att hyra en grävmaskin. Hyr din grävare hos en lokal aktör för att minimera fraktkostnader och stoppet i arbetet. Det finns flera olika modeller att hyra med allt från bandgrävare, till kompaktgrävare och hjulgrävare. Hyr grävmaskin av Zeppelin-Cat, där kan du hitta ett brett utbud av grävare i flera olika storlekar, anpassade för olika projekt och behov. Beroende på vilken grävmaskin du hyr ingår en hel del utrustning, exempelvis tiltrotator och upp till tre skopor.

Är du på jakt efter att hyra andra typer av maskiner? Läs mer på våra sidor här nedan:

01 Motordelar - Grävmaskin

HAr du en grävmaskin med en motor som inte fungerar som den ska? Då kan det vara läge att byta ut vissa motordelar. Det kan vara avgasdelar, topplock, packningar eller delar till bränslesystemet som gör att motorn strular. Se till att alltid ha reservdelar till motorn hemma. Den är trots allt väsentlig för att grävmaskinen över huvud taget ska kunna operera.

02 Reservdelar till skoter

En av de bästa bitarna med vintern är ju att få vara ute med sin skoter – både för nytta och för nöje. När du behöver byta ut reservdelar på din snöskoter, kan du få byta bromsdelar, gashandtag eller drivsystem.

03 Hydraulhammare

En hydraulhammare är en så kallad slagmaskin som främst används för att slå ner stora stenar och betongblock till mindre delar. En hydraulisk hammare kan kopplas till grävmaskiner och används flitigt till bland annat rivningsarbeten och annan sten-, betong- och bergbrytning.

04 Övriga hydraulikdelar

Filtret fyller en viktig funktion och så gör även de andra komponenterna i grävmaskinens hydrauliksystem. Oavsett om det rör sig om tätningar, cylindrar, multifaster eller om motorn, behöver de vara i topptrim. Det finns flera olika reservdelar för hydraulik. För att kunna nyttja grävmaskinens fulla kraft, behöver hydrauliksystemets alla komponenter alltså vara intakta.

05 Reservdelar till gräsklippare

När din gräsklippare går sönder går det oftast enkelt att byta ut den trasiga delen. Reservdelar för gräsklippare kan bland annat innefatta delar till chassit, elektronik, hjul eller motordelar.

06 Reservdelar till röjsåg

När din röjsåg går sönder kan du behöva byta ut klingmutter, kopplingar eller delar till motorn. En trasig röjsåg är direkt farlig och ska inte brukas. Införskaffa därför nya delar till röjsågen.

07 Bussningar

När någon av grävmaskinens ramdelar behöver bytas ut, handlar det ofta om bussningar, det vill säga den del av fjädringssystemet som skyddar maskinens chassi från vibrationer och stötar. När en bussning går sönder riskerar det att skapa ett slitage på grävmaskinens bärande konstruktion, vilket kan skapa betydligt större skador som är avsevärt mycket dyrare att byta ut.

08 Reservdelar till snöslunga

När din snöslunga börjar strula kan du behöva byta ut exempelvis, drevet, motordelar, drivremmen eller olika startdelar. Ta reda på vilka reservdelar till snöslunga som du behöver.

09 Hydraulfilter

Hydraulsystemet är en vital funktion på din grävmaskin. För att det ska fungera på bästa sätt, behöver du regelbundet byta ut hydraulfiltret. Det är viktigt att du vet vilken typ du använder så att du köper rätt sorts hydraulfilter. Hitta rätt hydraulfilter till din grävmaskin och håll den i ett fortsatt gott skick.

Söker du efter tillbehör, som exempelvis spännband till din grävmaskin? Hos oss hittar du även info om olika typer av grävmaskintillbehör.

Hitta rätt reservdel till din byggmaskin

Befinner du dig i byggbranschen och är less på maskiner som strular? Reservdelar till byggmaskiner är avgörande för att bibehålla och reparera maskinernas funktionalitet. Det finns mängder av olika källor och företag som tillhandahåller reservdelar för olika varumärken och modeller av byggmaskiner.

Ett av flera företag på marknaden är Zeppelin som är en auktoriserad återförsäljare av Caterpillar-maskiner och erbjuder även reservdelar för dessa maskiner. Deras utbud inkluderar ett brett sortiment av original Cat-reservdelar med en standardgaranti på ett år. Zeppelin strävar efter att erbjuda snabba och säkra leveranser som är anpassade efter individuella behov. Här kan du beställa Caterpillar-reservdelar antingen genom deras webbshop eller genom att kontakta dem för att få hjälp med att hitta rätt delar.

Vill du veta mer om olika typer av byggmaskiner? Besök våra sidor här nedan för vidare information:

Använd grävmaskinen till trädgården

Står du inför en större renovering av trädgården? Då kan en grävmaskin vara ett fantastisk verktyg till att ta upp gamla träd, flytta jord och göra plats till nytt. För att komma igång är det viktigt att först planera ditt arbete. Identifiera vilka områden i trädgården som behöver bearbetas och övervägs vilken typ av grävmaskin som bäst passar dina behov.

Tänk på maskinens storlek i förhållande till trädgårdens storlek och de uppgifter som ska utföras. Kom ihåg att säkerheten är viktig, så se till att du är bekant med grävmaskinens funktioner och hanterar den på ett säkert sätt.

När du börjar med arbetet, använd grävmaskinen för att ta bort större hinder som gamla trädrötter eller stenar. Maskinen kan också vara till stor hjälp för att gräva nya planteringsytor eller för att jämna ut marken. Om du planerar att anlägga en damm eller bygga upp höjder i trädgården, är grävmaskinen ett fantastiskt verktyg.