Reservdelar
Grävmaskin & övriga maskiner

Att jobba i skog och mark är härligt. Att få jobba med grävmaskiner är ännu härligare. Däremot är det desto mindre härligt när någon av grävmaskinens olika delar lägger av – det vill säga om du inte har några reservdelar till din grävmaskin.

8 praktiska reservdelar till grävmaskin och andra maskiner

Du bör alltid ha tillgängliga reservdelar till din grävmaskin för att ditt arbete ska fortskrida så obehindrat som möjligt. När du arbetar i skog och trädgård använder du förstås även andra maskiner. Vi tipsar om reservdelar även till dem. Dessa reservdelar hittar du hos på reservdelaronline.se och skoterdelen.com. Här är några reservdelar som du alltid bör ha till hands.

01 Motordelar - Grävmaskin

HAr du en grävmaskin med en motor som inte fungerar som den ska? Då kan det vara läge att byta ut vissa motordelar. Det kan vara avgasdelar, topplock, packningar eller delar till bränslesystemet som gör att motorn strular. Se till att alltid ha reservdelar till motorn hemma. Den är trots allt väsentlig för att grävmaskinen över huvud taget ska kunna operera.

02 Reservdelar till skoter

En av de bästa bitarna med vintern är ju att få vara ute med sin skoter – både för nytta och för nöje. När du behöver byta ut reservdelar på din snöskoter, kan du få byta bromsdelar, gashandtag eller drivsystem.

03 Hydraulfilter

Hydraulsystemet är en vital funktion på din grävmaskin. För att det ska fungera på bästa sätt, behöver du regelbundet byta ut hydraulfiltret. Det är viktigt att du vet vilken typ du använder så att du köper rätt sorts hydraulfilter. Hitta rätt hydraulfilter till din grävmaskin och håll den i ett fortsatt gott skick.

04 Övriga hydraulikdelar

Filtret fyller en viktig funktion och så gör även de andra komponenterna i grävmaskinens hydrauliksystem. Oavsett om det rör sig om tätningar, cylindrar, multifaster eller om motorn, behöver de vara i topptrim. Det finns flera olika reservdelar för hydraulik. För att kunna nyttja grävmaskinens fulla kraft, behöver hydrauliksystemets alla komponenter alltså vara intakta.

05 Reservdelar till gräsklippare

När din gräsklippare går sönder går det oftast enkelt att byta ut den trasiga delen. Reservdelar för gräsklippare kan bland annat innefatta delar till chassit, elektronik, hjul eller motordelar.

06 Reservdelar till röjsåg

När din röjsåg går sönder kan du behöva byta ut klingmutter, kopplingar eller delar till motorn. En trasig röjsåg är direkt farlig och ska inte brukas. Införskaffa därför nya delar till röjsågen.

07 Bussningar

När någon av grävmaskinens ramdelar behöver bytas ut, handlar det ofta om bussningar, det vill säga den del av fjädringssystemet som skyddar maskinens chassi från vibrationer och stötar. När en bussning går sönder riskerar det att skapa ett slitage på grävmaskinens bärande konstruktion, vilket kan skapa betydligt större skador som är avsevärt mycket dyrare att byta ut.

08 Reservdelar till snöslunga

När din snöslunga börjar strula kan du behöva byta ut exempelvis, drevet, motordelar, drivremmen eller olika startdelar. Ta reda på vilka reservdelar till snöslunga som du behöver.