Förarstol till traktor och gräsklippare

En välskött traktor kan hålla länge, men med tiden finns det vissa saker som kan behöva justeras eller ersättas. En förarstol till traktor exempelvis tenderar att slitas ut i klädseln och slutligen tappa vaddering. När du befinner dig i sådan sits är det skönt att veta att de enkelt kan bytas ut.

Överdrag till traktorsitsar

För bättre skötsel och längre livstid för traktorsitsar kan du skaffa överdrag att skydda sätet med. På så sätt kan du skydda sitsen om den står ute i fukten, om du använder den medan det regnar eller bara vill skydda din traktorsits från att blekas i solen. Helhetsleverantör av reservdelar till traktorer i ditt området kan erbjuda varianter för både små och stora traktorsitsar och även hittar andra nödvändigheter för traktorunderhållet.

Traktorsits med svängskiva

För smidigare tillgänglighet finns det smidiga svängskivor du kan montera under din traktorsits som låter dig svänga runt stolen, så att du kan sätta dig och sedan vrida in benen under ratten. Svängskivan monteras mellan förarstol och traktor och används genom att dra i en spak som låser upp rotationen på sätet. En svängskiva är anpassad efter särskilda traktorer och säten, så ta alltid en titt vad för modell de är gjorda för innan köp.

Stötdämpare till sits

Många traktorer har för syfte att köra på ojämna terränger som åkrar, skogar eller byggarbetsplatser. Din traktor är tålig och klarar det mesta, men du som förare tål inte alltid samma saker. Med en stötdämpare gjord för förarstol i traktor kan du utföra ditt arbete på ojämna terränger utan att studsa runt eller behöva utstå obehag. Du kan hitta hela stolar med fjädring hos ett flertal leverantörer som Olsson Parts eller VidaXL.

Byta förarstol på traktor

Olika traktorer och säten kan ha olika processer för att byta säte, men har oftast en universell design för sätesbyte. När du byter förarstol på traktor behövs eventuellt en del muskler, men i övrigt klarar du dig bra med en skiftnyckel, insexnyckel och en hylsnyckelsats. Innan du införskaffar nytt säte bör du se så att fästet för sätet är intakt och att sätet är en modell som fungerar med din traktormodell.

Värmedynor till traktorsits

Är du ute och åker längre stunder i kylan kan det lätt bli kallt om baken. Med de flesta traktorsitsar kan du komplettera med en värmande sittdyna som hjälper dig att hålla värmen även i de kyligaste traktorrundorna. Du kan exempelvis hitta en sitsdyna som kläms fast runt motsvarande sitsmodell hos Olsson Parts.