Gräsklippare

Gräsklipparen är den ultimata trädgårdsmaskinen! En bra gräsklippare gör att du snabbt och enkelt kan sköta om din gräsmatta och få grannarna gröna av avund.

Läs mer

Ända sedan 1700-talet har människor skött om sina gräsmattor. Det dröjde dock till mitten av 1950-talet som vi i Sverige skulle få den första gräsklipparen med en vertikalt monterad kniv under kåpan. Det vill säga en gräsklippare av rotortyp. Sedan dess har det hänt mycket i utvecklingen av gräsklippare.

Olika typer av gräsklippare

Från sax och lie till robotsgräsklippare – Ja, mycket har hänt sedan gräsklipparens födsel. I dag erbjuder marknaden mängder av olika typer av gräsklippare. De vanligaste är:

  • Robotgräsklippare
  • Åkgräsklippare
  • Motordriven gräsklippare
  • Elnätsdriven gräsklippare
  • Batteridriven gräsklippare

Robotgräsklippare

En robotgräsklippare är det perfekta för dig som vill slippa klippa gräset själv. En robotsgräsklippare är nämligen som det låter – En gräsklippare i varianten mindre som är robotstyrd och därmed självgående. Passar de flesta tomttyper och kan gå då du själv önskar.

Hos Husqvarna kan du hitta alla tänkbara varianter av robotsgräsklippare.

Hur fungerar en robotgräsklippare?

Robotgräsklipparen är utrustad med vassa knivar under dess kåpa som de klipper gräsmattan med. Robotgräsklipparen sköter hela din gräsmatta per automatik och utefter uppsatta önskemål och klippscheman.

Åkgräsklippare

Åkgräsklipparen passar den mer bekväma personen som vill kunna åka runt och sköta om sin gräsmatta på så vis. Åkgräsklippare är vanligtvis större och dyrare – Men ack så bekväma och bra! Med en åkgräsklippare kan du enkelt hoppa upp i sadeln och njuta av att klippa gräset varje gång.

Åkgräsklipparen passar större tomter. Hos Bauhaus hittar du ett brett sortiment av åkgräsklippare.

Handgräsklippare

Handgräsklipparen, även kallat handjagare, är den ”klassiska” gräsklipparen som är handledd. En handgräsklippare är alltså en sådan varpå man knuffar fram över gräsmattan för att klippa gräset. Perfekt för dig med en något mindre gräsmatta som föredrar lite extra motion.

En handgräsklippare kommer i olika former och varianter. Det finns allt från motordriven till el- och batteridriven gräsklippare.

Hos Hornbach kan du hitta allt från klassiska handgräsklippare till el- och batteridrivna handledda gräsklippare.

Vilken gräsklippare ska man köpa?

Vilken gräsklippare som man ska köpa är givetvis beroende av vilken som är den bästa gräsklipparen för just dig. Allt baseras egentligen på vilken typ av gräsklippare du är ute efter. Hur stor gräsmatta har du? Söker du något energisnålt/bränslesnålt? Vill du ha en lätt och smidig gräsklippare?

Har du en stor gräsmatta kan en åkergräsklippare vara rätt för dig. Är du personen som inte vill lägga en massa pengar på en gräsklippare och uppskattar lite extra motion i vardagen? Då är det troligtvis en handgräsklippare du ska kika efter. Eller varför inte koppla bort allt som har med gräsklippning att göra och låta det ske per automatik med hjälp av en robotgräsklippare?

bäst-test.se kan du läsa mer om bästa gräsklippare 2020.