Skoter & ATV

Att köra skoter och terrängregistrerad fyrhjuling är kul, enkelt och effektivt! En skoter eller ATV är inte endast nöje, utan kan vara till oerhörd nytta i både skog och trädgård.

Med hjälp av dessa fordon kommer du kunna ge dig själv en adrenalinkick i rent nöjessyfte men även kunna ploga, eller dra timmer ur skogen. Det finns maskiner för alla tänkbara användningsområden.

Olika skotertyper

En skoter kommer i mängder av olika former och prisklasser med varierande egenskaper och för specifika ändamål.

Veteranskoter

En veteranskoter (även kallad Vintage) syftar till de allra första snöskotrarna. Dessa är de klassiska maskinerna som byggdes från 1950-talet till mitten av 1980-talet.

Arbetsskoter

En arbetsskoter förekommer i flera olika modeller. En arbetsskoter är något långsammare, men besitter en kraftigare motor och fokuserar på komforten – Allt för att klara av långa och tunga dagar i arbete.

Touringskoter

Touringskotrar liknar arbetsskotrarna men är ämnade att kunna transportera upp till tre personer per gång. En touringskoter är vanligtvis ännu mer bekväm än en arbetsskoter.

Sportskoter

En sportskoter är i regel byggd för en sportigare körning med hårt och ojämnt underlag. Dessa skotrar körs i rent nöjessyfte varpå komforten är bortprioriterad och motorerna förekommer i olika styrkor.

Mountainskoter

En mountainskoter är den snöskoter som passar bäst att köra i lössnö. En mountainskoter är modellen smalare för att vara mer lättmanövrerad och smidig. Är främst till för stående körning.

Crossover-skoter

En crossover-skoter är en blandning av två skotertyper. Allra vanligast är en crossover som liknar en blandning av sportskoter och mountainskoter.

Hos Kalix Maskiner kan du spana in ett brett sortiment bestående av alla olika typer av snöskotertyper.

Vilken skoter ska man köpa?

När det kommer till att köpa skoter finns det flera frågor du bör ställa dig själv. Vad har du för krav på maskinen och vad är dina behov och önskemål för dess användning?

Har du inte åkt särskilt mycket tidigare eller är du en erfaren skoterförare? Det förekommer olika snöskotrar med olika svårighetsgrader i dess manövrering. Lättare och mindre kraftfulla modeller rekommenderas för nybörjare eller de som inte har vanan, då dessa är enklare att manövrera.

Så fort du har användningsområdet klart för dig kan du speca ner dina önskemål ytterligare. Söker du en snöskoter som är anpassad för att köra i lössnö eller vill du ha en med kraftigare motor tillägnad arbete i skog och trädgård?

Trots att det lockar att köpa en ny skoter så behöver det nödvändigtvis inte betyda att en begagnad presterar sämre för det. Spana in Tords Motorservice för att ta del av både nya och begagnade snöskotrar och hitta den skoter som är den bästa matchen med dig!

Vad betyder ATV?

ATV står för All Terrain Vehicle vilket är en fyrhjuling som är terrängregistrerad. En ATV, kontra en vanlig fyrhjuling, används främst inom arbete i skog och trädgård.

Hur mycket kostar en fyrhjuling?

Dags att köpa ATV? Fyrhjuling kommer i flera olika prisklasser. Priset är givetvis beroende på maskinens märke, dess årsmodell och utrustning samt om den är ny eller begagnad. En ny ATV brukar ligga i prisklassen mellan 50 000 – 150 000 kr.

Har du tänkt köpa en begagnad ATV kan du spana in prisguiden hos ATV Huset.

Har du en grävmaskin? Hitta grävmaskin-tillbehör

En grävmaskin är ett väldigt nyttigt redskap i många syften, men det kan bli ännu bättre med rätt tillbehör. Du kan exempelvis sopa, skopa, lyfta och gripa med rätt tillbehör och därmed maximera maskinens potential. Kolla vår guide till grävmaskin-tillbehör och dra nytta av din maskin.

Ta bort stubbar

Det kan kännas utmanande och uöverskådeligt att ta bort stubbar från skog och trädgård. Dock finns det några smarta metoder och verktyg som du kan använda för att underlätta jobbet rejält. Vi har tagit fram en guide till hur du enklast tar bort stubbar från marken.