Arbetskläder skog

Att arbeta i skogen är en tuff och krävande uppgift som kräver rätt utrustning. Därför är det viktigt att ha rätt typ av arbetskläder som skyddar dig från skador och olyckor. Arbetskläder för skog är speciellt utformade för att ge skydd och komfort under arbetet och är en nödvändighet för alla som arbetar i skogen. I denna artikel kommer vi att titta närmare på arbetskläder för skogsarbete och vad du bör tänka på när du väljer rätt kläder.

Köp arbetskläder för skogsarbete

När du ska köpa arbetskläder för skogsarbete är det viktigt att tänka på kvalitet och hållbarhet för att kläderna ska hålla länge och ge tillräckligt skydd. Vissa viktiga faktorer att tänka på är material, passform och funktionalitet. Ta dig tid att göra research och investera i bra arbetskläder som kommer att dra nytta av både dig och din arbetsplats på lång sikt.

Wexman

När det kommer till arbetskläder för skogsarbete och lantbruk är Wexman det självklara valet. Med deras dedikerade serie av arbetskläder inom skogsbranschen, känd som "Forestry Line," erbjuder de pålitliga och funktionella kläder som möter de specifika behoven hos skogsarbetare. Forestry Line från Wexman kombinerar högkvalitativa material och noggrant utformade detaljer för att skapa slitstarka och bekväma arbetskläder. Oavsett om du arbetar med avverkning, skogsplantering eller underhåll av skogsmark, kan du lita på att deras arbetskläder är utformade för att klara av tuffa förhållanden och ge optimalt skydd.

Kom till Wexman

STIHL

STIHL är en ledande leverantör av skyddskläder för skogsarbete som uppfyller höga säkerhetsstandarder. Deras kläder är konstruerade med snittsäkra material och förstärkningar för att skydda mot skärskador från kedjesågar och andra vassa verktyg. Dessutom prioriterar STIHL synlighet och säkerhet genom att inkludera funktioner som förbättrar synligheten i skogen. Med STIHL:s pålitliga och hållbara skyddskläder kan skogsarbetare känna sig trygga och säkra under sitt arbete.

Kom till STIHL

Mascot

Mascot är en välkänd och pålitlig tillverkare av arbetskläder, och deras sortiment för skogsarbete är inget undantag. Med fokus på kvalitet och funktionalitet erbjuder Mascot arbetskläder som är specifikt utformade för att möta de krävande behoven i skogsbranschen. Deras arbetskläder är tillverkade av slitstarka material som kan stå emot påfrestningar och slitage i tuffa utomhusmiljöer. Dessa kläder är utformade för att ge skydd mot grenar, kvistar och andra skogsföremål som kan orsaka skador.

Kom till Mascot

Söderströms

När det gäller kläder för skogsarbete är Söderströms en pålitlig och erkänd leverantör. Med deras dedikerade sortiment av kläder för skogsbranschen erbjuder de högkvalitativa produkter som kombinerar optimalt skydd och komfort för skogsarbetare. Deras kläder tillverkade av slitstarka och tåliga material som kan stå emot skärskador, vassa grenar och andra påfrestningar som är vanliga i skogsarbete. Kläderna är utrustade med förstärkta paneler på utsatta områden för att ge extra skydd och förlänga klädernas livslängd.

Kom till Söderströms

Att tänka på när du väljer skyddskläder för skogsarbete

När du väljer skyddskläder för skogsarbete är det viktigt att tänka på några avgörande faktorer för att säkerställa att du får kläder som ger optimalt skydd och komfort. Här är några saker att tänka på:

Skyddsnivå

Kontrollera att kläderna uppfyller de säkerhetsstandarder och krav som är relevanta för skogsarbete. Se till att de erbjuder tillräckligt skydd mot skärskador, vassa föremål och andra risker i skogsmiljön. Därför rekommenderar vi alltid att du använder speciella arbetskläder som är konstruerade för arbete utomhus.

Material och konstruktion

Välj kläder tillverkade av slitstarka material som tål påfrestningar och slitage. Förstärkta paneler på utsatta områden kan ge extra skydd och förlänga klädernas livslängd.

Passform och rörelsefrihet

Säkerställ att kläderna har en passform som är bekväm och ger tillräcklig rörelsefrihet för att kunna utföra dina arbetsuppgifter effektivt. Flexibla material och justerbara detaljer kan hjälpa till att uppnå detta.

Synlighet

Skogsarbete innebär ofta arbete i områden med begränsad sikt. Välj kläder med hög synlighet, som reflexdetaljer eller klara färger, för att öka din synlighet och minska risken för olyckor. Varselkläder är alltid att rekommendera när du ska arbeta i skogen!

Komfort och ventilation

Eftersom skogsarbete kan vara fysiskt ansträngande och kräva långa arbetspass, se till att kläderna är bekväma och tillåter god ventilation för att undvika överhettning.

Storlek och anpassning

Välj kläder som passar din kroppsstorlek och form. Många tillverkare erbjuder olika storlekar och passformer för att möta olika behov.

Säkerhet vid arbete i skogen

Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller arbete i skogen. Hos Arbetsmiljöverket kan du läsa om arbete i skogsbruk, och vilka krav och regler som gäller. Här är några viktiga punkter att tänka på för att säkerställa en trygg arbetsmiljö:

1

Rätt utrustning

Använd rätt skyddskläder och personlig skyddsutrustning (PSU) som hjälmar, hörselskydd, skyddsglasögon, handskar och skyddsskor. Dessa skyddar mot potentiella faror såsom fallande grenar, ljudnivåer, skadliga partiklar och snittskador.

2

Utbildning och kunskap

Se till att du har fått adekvat utbildning och kunskap om säkerhetsföreskrifter, rätt användning av verktyg och maskiner samt arbetsmetoder som minimerar riskerna. Förstå hur man hanterar kedjesågar och andra skogsförbättringsverktyg på ett säkert sätt.

3

Riskbedömning

Utför en noggrann riskbedömning av arbetsplatsen innan du påbörjar arbete i skogen. Identifiera potentiella faror som fallande träd, brant terräng, instabila markförhållanden eller förekomst av giftiga växter och djur. Ta lämpliga försiktighetsåtgärder för att minimera dessa risker.

4

Kommunikation

Håll kommunikationen öppen och tydlig med arbetskamrater eller överordnade. Informera om eventuella faror eller olycksfall och använd radiosystem eller andra kommunikationsverktyg för att hålla kontakten under arbetets gång.

5

Nödsituationer och första hjälpen

Var förberedd på eventuella nödsituationer genom att ha en första hjälpen-kit tillgänglig och veta hur man utför grundläggande första hjälpen. Känn till nödtelefonnumret för att kunna kontakta räddningstjänsten vid behov.

6

Väderförhållanden

Var medveten om väderförhållandena och anpassa arbetet därefter. Undvik att arbeta vid extremt dåligt väder som stormar eller kraftiga vindar, då dessa kan öka risken för olyckor och skador.

Använd varselkläder när du jobbar i skogen

Användningen av varselkläder i skogen är avgörande för säkerheten. Skogen kan vara en miljö med begränsad sikt och potentiella risker, som till exempel jakt, skogsarbete eller användning av motordrivna fordon. Genom att bära varselkläder blir du mer synlig för andra människor i området och minskar risken för olyckor eller sammanstötningar. Varselkläder hjälper också räddningspersonal och räddningshundar att identifiera och hitta dig snabbt vid behov av nödsituationer eller försvinnanden.