Köpa varselkläder online

Att köpa varselkläder online är enkelt, bekvämt och effektivt. Det är inte längre nödvändigt att behöva spendera tid på att gå från butik till butik för att hitta vad du söker. I stället kan du köpa dem online och få dem levererade till din dörr. Utbudet är enormt och varselkläder är designade för att du ska kunna hålla dig bekväm, fri att röra dig som du vill och framför allt att synas även när det är mörkt. Här tipsar vi om olika typer av kläder och återförsäljare.

Vilka olika typer av kläder finns det?

Varselkläder är en viktig del av arbetskläderna för att skydda anställda under arbete. Det innefattar varseljacka, varselbyxa, varseltröja, varselväst och varselshorts. Alla dessa klädesplagg är designade för att ge användarna extra säkerhet på arbetsplatsen. De är ljusskygga, vattentäta och håller dig varm och torr. De är ett måste för arbetare som arbetar under fysiskt krävande förhållanden eller miljöer. Här tipsar vi om olika typer av kläder. Letar du efter arbetskläder så tipsar vi om det här.

Varselkläder High-Vis-Pro

Varselkläderna High-Vis-Pro från Wexman är deras eget högkvalitativa klädesmärke som skyddar dig på jobbet. De är sydda av ett robust material som är både ljusskyggt och vattentätt samtidigt som det håller dig varm och torr. High-Vis-Pro erbjuder ett brett utbud av varseljackor, byxor, tröjor, västar och shorts som är speciellt designade för att förbättra synbarheten på arbetsplatsen och förbättra de anställdas synlighet. Alla plagg är perfekta och speciellt framtagna för personer som arbetar under fysiskt krävande förhållanden eller miljöer.

Varseljackor

Varseljackor är ett måste för personer som arbetar under fysiskt krävande förhållanden eller miljöer. Kläderna är designade för att hålla dig synlig och kan på så sätt skydda dig från farliga situationer på arbetsplatsen. Varseljackor från Wexman är ett högkvalitativt val. De erbjuder ett brett utbud av bra och billiga varseljackor. Jackorna är sydda av robust material som är vattentätt och som håller dig varm och torr samtidigt som din varseljacka andas. Medan ett annat känt klädesmärke, Stihl, också har ett stort sortiment av varseljackor som är sydda av slitstarka material som skyddar dig väl.

Varselbyxor

Varselbyxor är ett annat viktigt plagg som skyddar anställda under arbete. Wexmans varselbyxor finns i ett brett utbud bestående av högkvalitativa, slitstarka och vattentäta varselbyxor. Varselbyxor ska vara bekväma att röra sig i samtidigt som de ska tåla de påfrestningar de utsätts för. Även Millrock har ett stort sortiment av varselbyxor som är robusta och som skyddar dig från farliga miljöer. Oavsett vilket märke du väljer kan du vara säker på att båda erbjuder bekväma, säkra och synliga klädesplagg som är designade för att skydda dig på arbetsplatsen.

Varseltröjor

Varseltröjor är ett kraftfullt klädesplagg som designats för att ge extra synbarhet och säkerhet när det gäller att arbeta under fysiskt krävande förhållanden eller miljöer. Wexmans varseltröjor finns i flera varianter och modeller. Deras breda utbud är fullt av slitstarka varseltröjor som är vattentäta och skyddar dig under fysiskt krävande arbete. Webrand har också har ett brett utbud av slitstarka och vattentäta varseltröjor. Oavsett vilket märke du väljer kan du vara säker på att hitta en komfortabel och säker tröja som skyddar dig och håller dig varm.

Varselvästar

Varselvästar är ett måste för arbetare som arbetar under fysiskt krävande förhållanden eller miljöer. Wexmans varselvästar finns i ett stort sortiment och är slitstarka, bekväma och av högsta kvalitet, till ett bra pris. Medan New Wave Profile också har ett stort utbud av varselvästar som är designade för att skydda dig från farliga miljöer och synas tydligt. Hitta en riktigt bra och billig varselväst via Wexman eller New Wave Profile för att hålla dig synlig.

Varselshorts

Varselshorts är ett perfekt plagg när du arbetar under fysiska förhållanden eller miljöer. Vi vill bland annat tipsa om Wexmans varselshorts som finns i ett stort utbud. I deras sortiment hittar du flera vattentäta, slitstarka och billiga varselshorts. Ett annat tips är Permanent Profil som också har ett stort sortiment av robusta varselshorts. Oavsett vilket märke du väljer kan du vara säker på att du hittar ett par komfortabla, säkra och slitstarka shorts som håller dig varm och torr och ser bra ut på jobbet.

Vanliga frågor

När ska man ha varselkläder?

Varselkläder är ett måste för arbetare som arbetar under fysiskt krävande förhållanden eller miljöer. De är utformade för att ge extra synbarhet och säkerhet när det gäller att arbeta under olika farliga förhållanden eller miljöer. Det är bäst att alltid ha den här typen av kläder när du arbetar i en farlig miljö.

Finns det krav på kläderna?

Ja, det finns flera lagar och regler som reglerar användningen av arbetskläder för att skydda arbetstagare. Det finns specifika krav som handlar om syftet, materialet och strukturen som används för att skydda arbetstagare. Det är viktigt att följa dessa krav och se till att du använder kläder som uppfyller kraven. På Trafikverket.se under fliken "Varselkläder" kan du läsa mer.

Vad innebär "varselkläder-klasser"?

De olika varselkläder-klasserna visar tydligt hur mycket tyg/material som är fluorescerande. Klasserna utgår från EN ISO 20471 och det finns 3 olika klasser. Klass 1 är lägst medan klass 3 har högsta möjliga synbarhet. Läs mer på ISO.org om du vill ha ytterligare information.

Klass 1

Krav på minst 0,14 m² fluorescerande material och 0,10 m² material som är reflekterande.

Klass 2

Krav på minst 0,5 m² fluorescerande material och 0,13 m² material som är reflekterande.

Klass 3

Krav på minst 0,8 m² fluorescerande material och 0,2 m² material som är reflekterande.